Wellbeing Week

První projektový týden ZŠ Compass v tomto školním roce jsme zahájili na společné assembly a seznámili žáky s tím, co je to wellbeing, mindfulness a co je v tomto týdnu čeká.

Pondělí bylo „dnem přátelství“, děti vyráběly náramky přátelství a v mezitřídních skupinách pomocí stínu kreslily siluetu své hlavy, kterou plnily svými myšlenkami, tím, co je charakterizuje, co mají rády a co je potěší, aby se tak navzájem lépe poznaly.

V úterý, v „den radosti“, jsme ve škole přivítali i rodiče a vychutnali si společně ranní kávu. Slečny Lucie Bloudková a Veronika Tvrzníková pro děti připravily koncert a udělaly jim radost několika písněmi, které si s nimi zazpívaly. A jak si vyprázdnit hlavu od myšlenek si žáci vyzkoušeli při společné meditaci.

Ve čtvrtek, v „den smyslů“, děti poslouchaly zvukové pexeso, hmatem zkoumaly obsah tajuplných pytlíčků, ochutnávaly a hádaly složení různých pokrmů, čichaly k vůním koření a zrakem vnímaly optické klamy a iluze.

V pátek jsme společně na assembly celý týden zhodnotili – dětem se týden wellbeingu líbil a zanechal v nich příjemné a pozitivní pocity. Na závěr si žáci vylosovali papírový pytlíček se „štěstíčkem“ v podobě náramku přátelství, který každý z nich pro svého spolužáka vytvořil v pondělí.