První školní den

První školní den ZŠ Compass
1. 09. 2020
 

Po prázdninách jsme se ve zdraví opět všichni sešli s úsměvem na rtech, abychom začali nový školní rok a přivítali malé prvňáčky, kteří se vybaveni novými aktovkami a penály již nemohli dočkat, až poznají své nové kamarády a paní učitelku Mariku.

Po krátkém úvodním přivítání v nové compassácké venkovní třídě měli prvňáci možnost prozkoumat i svou třídu, kde budou trávit svůj první rok ve škole a seznámit se s anglickou učitelkou Lindou.

Do školy se samozřejmě těšili i starší žáci, na které čekaly novinky v podobě jiné učebny nebo posily našeho anglického týmu – Ariel, Very a Viktorie. Seznámili se i s tématem své třídy, které je bude provázet celým letošním školním rokem: Pilné včelky (1. třída), Po stopách Malého prince (2. třída), Výzkumníci (3. třída), Mravenci (4. třída) a Letem světem Evropou (5. třída).

Na závěr dne se konalo již tradiční compassácké pasování na prvňáčka, kterého se ujal pan ředitel Ondřej Bloudek ve spolupráci s páťáky, kteří se pro tento rok stali parťáky malých prvňáčků a budou jim pomáhat zvládnout jejich první rok ve škole.